Bu çorba içildiğinde tok tutuyor! Valide sultan çorbası nasıl yapılıyor?

Valide Sultan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Köfte materyalini yoğurup küçük küçük yuvarlayalım.

Sıvı yağ koyup kızartalım.

Havuç, patates küçük doğrayıp bezelye ile haşlayalım.

Tencereye bulgur, pirinç, suyu koyup ocağa alalım.

Pirinçler yumuşayınca haşlanan garnitürü koyup kaynatalım.

Köfte, et suyu, baharat, tuz koyup biraz kaynatalım yoğurt, un güzelce karıştırıp tencereden iki kepçe sıcak su koyup karıştıralım.

Yavaş yavaş tencereye dökelim kaynayana kadar karıştıralım.

Kaynayınca ocağı kısalım.

Ocağı kapatıp tereyağını köpürene kadar eritelim naneyi katalım çorbaya dökelim karıştıralım. Afiyet olsun.

YAPILIŞI

Valide sultan çorbasının köftesi için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş yahut doğranmış soğan, karabiber, tuz, pul biber ve galeta ununu alalım.

Elimizle kıymayı güzelce yoğuralım. Akabinde hazırladığımız harçtan küçük kesimler kopartarak elimizde yuvarlayalım.

Köfteleri pişirmek için ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyelim. Yağ eridikten sonra köfteleri ekleyerek her yeri eşit olacak halde pişirelim.

Köfteler piştikten sonra üzerine naneyi ekleyerek karıştıralım. 1-2 dakika daha bu formda pişirelim.

Patates ve havuçların kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayalım.

Doğradığımız havuçları tencereye alalım. Üzerine bezelyeyi de ekleyerek yumuşayana kadar kaynatalım.

5 dakika kaynatmak kâfi gelecektir.

5 Dakika kaynattıktan sonra patatesleri de ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım.

Ayrı bir tencereye pirinç, bulgur ve suyu alarak haşlanmaya bırakalım.

Pirinç ve bulgurlar yumuşadıktan sonra suyunu süzdüğümüz zerzevatları de ekleyelim.

Karıştırdıktan sonra kaynatmaya devam edelim.

Çorbanın terbiyesi için uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve unu alarak tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.

Çorbanın haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar alarak yoğurda ekleyelim. Terbiyemizi kesilmemesi için ılıtalım.

Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken bir yandan da kaşıkla karıştıralım.

Çorbamız tekrar fokurdamaya başladığında tuzunu ve misket köftelerini ek ederek tekrardan karıştıralım.

1-2 dakika daha pişirdikten sonra çorbamız servise hazır. Valide Sultan çorbasını deneyecek herkese afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir